Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Puumalan saaristoreitti

 

 

Pala kauneinta Suomea Puumalan saaristoreitillä

 

Puumalan saaristoreitti on kesällä 2017 avattava uusi ja upea maisemareitti polku- ja moottoripyöräilijöille. Noin 60 kilometrin pituinen reitti kulkee Saimaan kauneimmissa maisemissa, läpi saarien, siltojen ja harjujaksojen.  Hurissalon ja Lintusalon saarien välillä matkaa tehdään Norppa II -pyörälautalla. Matkan varrella Sinua palvelevat useat Puumalan alueen ravintolat ja matkailukohteet.

Norppa II liikennöi päivittäin 10.6.-31.8.2017 Lintusalosta klo 14.00 ja Hurissalosta klo 15.00. Lintusalossa laituri on osoitteessa Nestorinranta, Lintusalontoe 1661 A. Laiturin koordinaatit ovat 61° 25,8', 28°00,1'. Hurissalossa aluksen laituri sijaitsee Kivisalmessa, Hurissalontie 390. Yhteysalukselle mahtuu kymmenen matkustajaa polku- ja moottoripyörineen. Autoja lautta ei valitettavasti voi kuljettaa. Itse lauttamatka kestää noin 40 minuuttia sääolosuhteista riippuen.

 

Lauttahinnat (yhdensuuntainen matka)


Polkupyöräilijä: 10 euroa
Moottoripyöräilijä: 15 euroa
Mahdolliset lisämatkustajat 5 euroa/hlö.

Ylityksen voi maksaa pankki- tai luottokortilla lautalla.

 

 

Koska aluksen kapasiteetti on rajallinen, suosittelemme varaamaan lauttapaikan aina etukäteen. Norppa II liikennöi siis kysynnän mukaan. Lauttapaikan voi varata sähköpostilla osoitteesta norppa@puumala.fi tai puhelimitse numerosta 050 308 3004. Jos lauttamatkaan on aikaa alle 24 tuntia, niin suosittelemme varaamaan ylityksen puhelimitse.

Lauttalippuja myyvät myös seuraavat puumalalaiset yritykset, jotka palvelevat reitin varrella ja joilta voit tiedustella myös esimerkiksi majoitusta, ateriointia tai polkupyörävuokrausta:

Koskenselän Lomakylä
Okkolan Lomamökit
Nestorinranta
Sahanlahti Resort

 

 

Pääreitti kulkee yleisiä maanteitä pitkin. Niinisaaren itäpuolella on vesistönylitys Hätinvirran lossilla. Lossin käyttö on maksutonta ja lossi palvelee ympäri vuorokauden, pois lukien lyhyet tauot. Lisätietoja lossista Finferriesin sivuilta. 

Voit tulostaa kartan tästä.

S.ilmakuva_Oy.JPG