Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Teatterifestit

7.07.2018. - 8.07.2018.


Teatterifestit 2018 tarjoaa jälleen katsojilleen mieleenpainuvan teatteritapahtuman Puumalan Sahanlahden, vuonna 2017 valmistuneessa, katetussa teatterirakennuksessa. Tulevan kesän tähtivieraat takaavat korkeatasoisen viikonlopun kauniin Saimaan rannalla. Sahanlahden erinomaiset ravintolapalvelut ovat myös käytettävissä esitysten välillä ja väliajoilla.

Paikka: Sahanlahti Resort, Lietvedentie 830, 52200 Puumala, Puh. 040 7799896

Lipunmyynti: Sahanlahti Resort, p. 040 7799896, sales@sahanlahtiresort.fi sekä verkkokaupasta http://www.sahanlahtiresort.fi/

Lippujen hinnat: Maatilan elämää - kaikki liput 10 €, muut esitykset kaikki liput 25 €

Tiedustelut tapahtumasta:

– sähköpostitse: teatterifestit@gmail.com

– puhelimitse: 050 5949050

Tapahtuman tuottaja 2018: Osuuskunta Huris

 

Esitykset:

La 7.7.2018

klo 18:00

Veijo Meri:  Yhden yön tarinoita / Mika Nuojua

 

Mika Nuojua

Aina kun yksi tai useampi mies, syystä tai toisesta, kokoontuu yhteen, aletaan jossain vaiheessa aivan varmasti puhumaan siitä, mistä on puute. Eli naisista. Noista ah, niin ihanaisista! Kuka missäkin on naisia nähnyt, kanssaan kommunikoinut, kenties päässyt jopa saatille.
Veijo Meren, tuon lauseen mestarin, tarinoissa miehemme tosin jäävät usein oven tai ikkunan taakse, kenties jopa peilin. Hieman vinolla, harmaan kaikki sävyt sisältävällä hymyllään Meri katselee meitä poikiaan pilven päältä johdatellen heitä absurdiuksien aukottomaan maailmaan. Hän vie tarinoissaan pikkumiehen oudoille oville, kynnyksille ja kaappeihin. Ja aina hieman sattuu, jos ei muualle niin sieluun.
YHDEN YÖN TARINOITA on kertomus-kokonaisuus sotilassairaalassa makaavista miehistä, jotka toisiaan viihdyttääkseen ja aikansa kuluksi kertovat mitä kummallisimmista, ja miksei aivan tavallisistakin sattumuksista. Mika Nuojua on koonnut näistä tarinoista huikean kavalkadin yhden miehen esitettäväksi. Ja joka sana on totta, tottakai!

” Katselin kelloa. Se oli koko ajan kolme. Luulin että se seisoi, mutta luuloni häiriintyi, kun ainakin puolen tunnin kuluttua se oli kaksi minuuttia yli.”        -Veijo Meri

Kesto: 1h 40min, väliaika

 

 

Su 8.7.2018

Klo 12:00

Maatilan elämää / Tuija Nuojua    **** Lasten teatteri *****

 

Martan maatilalla elää useita ihan tavallisia eläimiä, joilla kaikilla on oma tehtävänsä. On kissaa, lehmää, hevosta, pässiä, kanaa ja monia muita. Kun Martta kuulee ”vuoden maatila”- tittelistä, päättää hän yrittää saada sellaisen itselleen. Toimintaa tehostetaan uudella eläimellä. Mutta mikä se on ja miten se siellä pärjää? Tämä musiikilla höystetty maatilan minitietopakkaus kertoo, mistä kananmunat ja maito ruokapöytään tulevat, sekä avaa maalaiselämän haasteita perinteiden ja uusien tuulahdusten kohdatessa.

Kaikille lapsille ja lapsenmielisille!

Kesto:  n. 30 minuuttia

 
klo 18:00

Aaro Hellaakoski: Maasta tullut / Antti Virmavirta

Ohjaus: Heikki Vihinen

Runonäytelmä kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea

Antti Virmavirran matkassa runot ovat eri tavoin kulkeneet läpi elämän.

 

 

Antti Virmavirta Kuva: (c) Varpu Virmavirta

Äidinkielenopettajana työskennellyt äiti pani pienen pojan lausumaan runoja, välillä jopa vasten tämän tahtoa. Siitä jäi kuitenkin  kytemään kipinä, joka vuosien myötä johdatti Antin runojen pariin myös työssään, jopa runoviikon taiteelliseksi johtajaksi saakka.  Näyttelijän tärkeimpiä työkaluja on käsikirjoitus. Runoa Antti kuvailee eräänlaiseksi tiivistetyksi käsikirjoitukseksi. Runo on kuitenkin paljon punnitumpaa tekstiä –jokainen säe kertoo ja sisältää paljon. ”Runous on kova laji”, Antti tiivistää. Aaro Hellaakosken tuotannosta ammentava runonäytelmä Maasta tullut sai ensi-iltansa  jo 25 vuotta sitten, mutta on palannut nyt estradeille Antti Virmavirran ja Heikki Vihisen toimesta.

 

Heikki Vihinen Kuva: (c) Studio Harri Hinkka

Heikki Vihinen kertoo, että esitys on kannattanut lämmittää uudelleen, sillä seon”yksikertaisesti hyvä”.  Hellaakosken tekstit ovat eri tavoin maailmaa pohtivaa ja ihmisen maanpäällistä vaellusta peilaavaa. Hellaakoski lähestyy aiheitaan usein yksityiskohtien kautta, tekstin pysyessä ihmistä lähellä. Vihinen tuo runonäytelmän mielellään pienelle kylälle.  Hän muistuttaa, että kulttuuri ponnistaa nimenomaan pienistä yhteisöistä, vaikka nykymaailman ”humputuksissa” asia saattaakin joskus unohtua.

Ohjaus ja dramatisointi: Heikki Vihinen
Musiikki: Antti Vihinen
Äänisuunnittelu: Jaakko Virmavirta
Valosuunnittelu ja valot: Hannu Naamanka ja Raimo Salmi

Kesto: n. 1h, ei väliaikaa

 

klo 14:00

DARIO FO:  MYSTEERIO BUFFO / ERKKI SAARELA

Mysteerio Buffo on Nobel-kirjailija Dario Fon neljästä riemukkaasta tarinasta koottu mainetta niittänyt esitys. Nimi ”mysterio” viittaa raamatulliseen aiheeseen ja ”buffo” koomisuuteen. Buffon tarinat ovat Kaanaan häät, Ilveilijän synty, Lasaruksen kuolleista herääminen ja Bonifacius VIII.

Erkki Saarela on tuttu ja tunnustettu Dario Fon tulkki. Fo on itse sanonut, että Erkki on maailman paras Fo-tulkki – toki taiteilijan itsensä jälkeen. Mysteerio Buffo on upea tarinaketju ihmisen pienuudesta ja suuruudesta keskieurooppalaisella ilveilyperinteellä höystettynä.

Ohjaus: Pentti Kotkaniemi
Kesto: 1,5 h väliaikoineen