Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Saunat

Sielukasta saunomista Puumalassa

"Jokainen ulkomaalainen, joka saapuu Suomeen, yrittää kuvata suomalaista saunaa. Miten turhaa, äärimmäisen turhaa! Sillä sauna on kaiken ylistyslaulu: helvetti ja paratiisin maa ja ilma, tuli ja vesi, synti ja anteeksianto. Se on täydellisin yhteys ihmisen ja luonnon välillä mitä maailma on tähän mennessä löytänyt.
"Constance Malleron (Saunan maailma. Kaj Bremer ja Antero Raevuori)

 

Saunomisen ystäville on Puumalassa saunoja moneen makuun. Kaupan päälle saa pulahtaa puhtaaseen Saimaaseen joko heinäkuun helteillä tai helmikuun hyisessä säässä.

 

Veeran sauna sijaitsee kirkonkylän vierassatamassa, kylältä katsottuna sillan vasemmalla puolella. Kesällä saunan käyttöoikeus sisältyy veneilijöiden yöpymismaksuun. Yleisillä saunavuoroilla maksu on 4 €/hlö. Yksityisesti Veeran saunan varauksia voi tehdä kesäisin satamainfoon p. 0400 929 365 ja talvisin Maiju Hallivuolta, p. 040 186 1763. Hinta on 25€/ 50min. Veeran tiloissa saunoo mukavasti 6-8 hlön ryhmä, sauna on sähkölämmitteinen.

 

Myös avantouinti onnistuu Veeran rannassa. Vaatteet voi vaihtaa huoltotilojen pyykkituvan puolella. Avantouinti on maksutonta. Vakituinen talviuimari saa panttia vastaan avaimen käyttöönsä Marja-Liisa Markkaselta p. 050 590 1149. Kertauimarit ja kokeilijat voivat ilmoittautua Maiju Hallivuolle, p. 040 186 1763 ja pyytää ovien avaamista.

 

Koskenselän Lomakylässä on useampia puu- ja sähkölämmitteisiä saunoja.

Puusaunan saa käyttöönsä 29 €/ 2 tuntia.

Kesällä perhesaunan (max.5 hlö) voi vuokrata 17 €/ 50 min.

Iso sauna riittää 10 hengelle ja hinta on 50 €/ 2 tuntia.

Perhesauna ja iso sauna ovat sähkölämmitteisiä, niiden yhteydessä on takkatupa ja Saimaa muutaman askeleen päässä. Talvella on avantouintimahdollisuus. Tilauksesta myös ruokapalvelut. Lisätiedot ja varaukset Koskenselän Lomakylä p. 015 4681 119, www.koskenselka.fi

 

Okkolan Lomamökkien erikoisuus on maisemasauna, jonka panoraama ikkunasta voi nauttia Niinisaaren kallioisesta luonnosta aivan veden äärellä. Sauna ja Kalliola-huvila vuokrataan yhdessä 150€/vrk hintaan (max. 6 hlö).

Sauna on puulämmitteinen ja asiakas lämmittää sen itse.

 

Okkolan Lomamökkien savusauna 8 henkilölle sijaitsee Kylänlahden puolella, rauhallisessa lahdenpoukamassa. Savusaunaa lämmitetään vain kesäaikaan hintaan 120€ ja saunomisaikaa on kolme tuntia.

Lisätiedot ja varaukset Paula Okkola p. 015 4688 122, www.okkola.fi

 

Saunoen Sahanlahdessa

Nauti rentouttavista löylyistä ja pulahda vilvoittelemaan puhtaaseen järveen. Artturi-saunarakennuksessamme valittavanasi on savusauna ja sähkösauna. Sahanlahden rannassa on lisäksi perinteinen suomalainen Niskalammen rantasauna. Suosittelemme lämpimästi sinua yhdistämään lomaasi tai yritystilaisuuteesi suomalaisen saunaelämyksen.


Varaa oma saunavuorosi numerosta 040 7799 896, sales@sahanlahtiresort.fi tai hotellin vastaanotosta.

Hinnat:

Saunavuorot Sahanlahden majoittujille, veneilijöille ja karavaanareille Niskalammen perinteisessä puulämmitteisessä saunassa 25€/50min, muille 30€/50min.


Niskalammen sauna, Sahanlahti

Suomalainen saunaperinne -paketti ryhmille

Perinteisen suomalaisen savusaunan pehmeät löylyt tai sähkösauna saunarakennus Artturissa. Tilaisuuden aluksi saunaemäntä tai -isäntä kertoo suomalaisesta saunaperinteestä ja esittelee tilat. Artturissa on löylytilojen yhteydessä viihtyisä oleskelutila ja kaksi terassia Saimaa-näköalalla. Saunomisaika on toiveidenne mukainen, suosittelemme kuitenkin varaamaan siihen vähintään kaksi tuntia. Kesällä voitte pulahtaa saunan päälle Saimaan aaltoihin ja talvisin avantoon tai varata käyttöönne kylpytynnyrit (2kpl).
Paketin hinta 350 € + saunapyyhkeet 3 € /hlö
Artturin sähkösauna 150 €
Savusauna 290 €
Kylpytynnyri 150 €
Varaukset ryhmille p. 040 77 99 896 tai sales@sahanlahtiresort.fi

 

"Siitä Seppo Ilmarinen

kävi itse kylpemähän

sekä kylpi kylläksensä

valelihe valkeaksi,

pesi silmät sirkeäksi,

silmäkulmat kukkeaksi,

kaulansa kanan muniksi,

koko varren valkeaksi,

tuli saunasta tupahan,

tuli tuntemattomana,

kasvot vallan kaunihina,

poskipäät punertavina..."                                                                   

(Kalevala)