Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Yhteispalvelu

Kunnantalon sisääntuloaula, Keskustie 14, 52200 Puumala

Puh. (015) 888 9500

sähköposti: kunta@puumala.fi

Avoinna ma – pe klo 9 – 15

 

Yhteispalvelupiste on kaikkien käytössä oleva palvelupiste, josta kunnan omien palvelujen lisäksi saa Kelan, Te-toimiston, poliisin, oikeusaputoimiston ja maistraatin palveluihin kuuluvia, avustavia asiakaspalveluja.

  • Yhteispalvelu sisältää mm. asiakirjojen vastaanottamista ja luovuttamista, asioiden vireillepanoon ja käsittelyyn liittyvää neuvontaa sekä opastusta sähköisen asiointipalvelujen käyttöön. Yhteispalvelupisteessä on maksuton asiakaspääte, jossa on myös tulostamismahdollisuus. Yhteispalvelupisteessä on myös erillinen videoneuvotteluhuone, joka mahdollistaa etäpalveluyhteyden.
  • Neuvontapalvelun lisäksi yhteispalvelupisteestä saa lomakkeita ja esitteitä sekä urheiluhalli- ja kuntosalikortteja. Muita palveluita ovat: nähtävillä olevat asiakirjat, kunnan kassapalvelut, kopiointi ja faksipalvelut, kunnantalon kokoustilojen tilavaraukset, videoneuvottelulaitteiden varaukset, kunnan saapuvan ja lähtevän postin käsittely, puhelinvaihteen hoito sekä Puumalan historia I ja II sekä Puumalan uhrit isänmaalle -julkaisujen myynti sekä kansalaisopiston toimistopalveluja.
  • Yhteispalvelupisteessä tarjotaan Kelan palveluita, joita ovat mm: neuvonta, hakemusten ja asiakirjojen vastaanottaminen, verkkopalveluiden käyttöön opastaminen, ajanvaraus puhelinajanvarauspalveluun, etäpalvelutilanteen valmistelut ja palvelutilanteessa tukeminen tarvittaessa.
  • Työ- ja elinkeinohallinnon palveluna yhteispalvelupisteestä annetaan neuvontaa ja opastusta verkkopalvelujen käytössä sekä asiantuntijoiden ja asiakkaiden välisissä videoneuvotteluissa. 
  • Poliisin palveluna yhteispalvelupisteessä annetaan neuvontaa ja opastusta ajanvarauksen tekemisessä poliisille sekä sähköisten verkkopalvelujen käytössä. Lisäksi yhteispalvelupiste ottaa vastaan pieniä löytötavaroita.
  • Maistraatin palveluna yhteispalvelupisteessä annetaan verkkopalvelujen käytön tukea, neuvontaa, ajanvarausten vastaanottamista etäpalveluun ja muuhun asiantuntijapalveluun. Yhteispalvelupisteessä otetaan vastaan mm. seuraavia asiakirjoja/lomakkeita: kotikunta- ja väestötieto, kauppa- ja yhdistysrekisteri, avioehtosopimus, holhoustoimi, lahjan antaminen, nimiasiat, perukirjan osakastietojen vahvistaminen, tietojen luovutus, vesikulkuneuvorekisteri, vihkiminen ja parisuhteen rekisteröinti sekä muut rekisteröinnit.
  • Yhteispalvelupisteessä avustetaan asiakasta videoneuvottelulaitteen käytössä, mahdollisessa asiakirjojen skannauksessa ja lähettämisessä sekä etäyhteyden kautta tapahtuvian yhteyden ajanvarauksessa.

 

Asiakaspalvelumaksut 1.1.2016 alkaen

 

Hyödyllisiä linkkejä:

 

Tervetuloa asioimaan!