Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

OMAVESI -hanke

Omavesi-hanke on tiedotus- ja neuvontahanke, joka tarjoaa puolueetonta ja maksutonta jätevesineuvontaa Etelä-Savon alueella vuoden 2018 helmikuun loppuun saakka.

Neuvonnan avulla edistetään haja-asutusalueen kiinteistön omistajien jätevesien käsittelyjärjestelmien rakentamista ja saneerausta hajajätevesiasetuksen vaatimusten mukaiselle tasolle. Lisäksi kannustetaan kiinteistön omistajia käyttämään päteviä suunnittelijoita suunnitteluvaiheessa. Etelä-Savossa on viemäriverkostojen ulkopuolella yhteensä noin 70 000 kiinteistöä, joita koskee jätevesiasetus.

Mikkelin seudun (Hirvensalmi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala ja Ristiina) jätevesineuvojan Henna Halisen tavoitat parhaiten puhelimitse (050 311 7135) tai sähköpostitse henna.halinen(at)mikkeli.fi .

Jätevesineuvoja tekee pyynnöstä kiinteistökohtaisia kartoituskäyntejä, joiden yhteydessä selvitetään muun muassa kiinteistön vesihuollon nykytila ja mitä vaatimustasoa kiinteistöllä edellytetään jätevesien käsittelylaitteiden suhteen (asetus ja kuntien määräykset) sekä selvitetään mahdollinen viemäriverkoston laajentuminen alueelle.

 

Lisätietoa hankkeesta löytyy tästä.

Hankkeen esite.