Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Liikuntapalvelut

Kauniista luonnosta voi nauttia retkeilemällä kirkonkylällä kuntoradalla. Talvella lumitilanteen mukaan kuntoradalla on 6 km mittainen valaistu hiihtolatu, jossa voi hiihtää perinteisellä tai vapaalla hiihtotyylillä. Kuntoradalta pääsee myös retkeilemäänKukkeisten polulle. Polun pituus on yhteensä 10 km ja matkan varrella on taukopaikaksi sopiva laavu. Lumisina talvina Kukkeisten polulla on perinteisen tyylin hiihtolatu.

Retkeillä voi myös Elsa Heporaudan polulla (entiseltä nimeltään Torikon polku), joka kiertää Torikko-järven. Matkan varrella on kaksi taukopaikaksi sopivaa laavua. Polun pituus on 24 km ja matkaan voi lähteä Sahanlahdesta.

 

URHEILUHALLI (Vanha Puumalantie 4 C)

Urheiluhallilla on käytössä kuntosali ja liikuntasali.

Urheiluhallikorttien  (ja kuntosalikorttien) uusiminen on alkanut. Kaikki urheiluhallin käyttäjät joutuvat hankkimaan uuden urheiluhallikortin. Vanhat kortit toimivat 30.4.2016 asti.

Urheiluhallikortin
 voi ostaa omakseen kunnan yhteispalvelupisteestä. Puumalan kunnan yhteispalvelupiste (Keskustie 14) on avoinna ma – pe klo 9-15. Korttien uudelleen aktivoinnin voi myös hoitaa puhelimitse 015 8889 500 tai sähköpostilla kunta(at)puumala.fi.
Urheiluhallin ja kuntosalin avainkortti maksaa kaikilta käyttäjiltä 10 €, maksun voi suorittaa vain käteisellä. Urheiluhallikortti on henkilökohtainen ja mahdollisten väärinkäytösten yhteydessä se voidaan sulkea. Suljetun urheiluhallikortin uudelleen avaaminen maksaa 10 €.  

Urheiluhalli on käytettävissä sunnuntaista perjantaihin kello 6.00 – 20.30 ja lauantaisin kello 6.00 – 19.30. Rakennuksesta on poistuttava viimeistään kello 21.00, lauantaisin kello 20.00.  
Kuntosali on syksyllä 2016 varattu vain ryhmien käyttöön maanantaisin kello 9.00-10.30, tiistaisin kello 17-18 ja perjantaisin kello 13-14.

LIIKUNTASALIN KÄYTTÖMAKSUT:
Koko sali 15 €/tunti
½ salia 12 €/tunti
sulkapallokenttä 8 €/tunti

KUNTOSALIN KÄYTTÖMAKSUT:
Kuukausimaksu 14 €
Vuosikortti 140 €
Ryhmävuoro 12 €/tunti
Ryhmävuoro, jolloin kuntosali suljettu muilta käyttäjiltä 35 €/tunti
Kuntasalin ryhmävuoromaksua ei peritä, mikäli kaikki käyttäjät maksavat itse käyttömaksun (ei koske suljettuja ryhmävuoroja). 

Kuntosalin käyttö on maksutontonta puumalalaisille opiskelijoille (myös 15 v. täyttäneille koululaiset sekä valmennusryhmiin kuuluvat nuoret), eläkeläisille, yli 70-vuotiaille, työttömille (sekä työvoimapoliittisten toimenpiteiden piirissä oleville) ja varusmiespalvelusta suorittavalle. Lisätietoja kunnan yhteispalvelupisteestä.

Kuntosalimaksuista saavat 50 %:n alennuksen toisella paikkakunnalla asuvat eläkeläiset, yli 70-vuotiaat, opiskelijat (sekä 15 v. täyttäneet koululaiset ja valmennusryhmiin kuuluvat nuoret) ja työttömät (sekä työvoimapoliittisten toimenpiteiden piirissä olevat). 

Alennuksen/maksuttoman kuntosalin käytön edellytyksenä on henkilökohtaisen urheiluhallikortin hankkiminen yhteispalvelupisteestä, jolloin myös asianmukainen todistus ko. ryhmään kuulumisesta on esitettävä. Urheiluhallikortin hinta on 10 € ja se on maksettava käteisellä. 

Puumalan R-kioskilla on myytävänä 1 käyntikerran ja 10 käyntikerran kuntosalikortteja.  Näiden kuntosalikorttien hinnat ovat 3 €/kerta ja 30 €/10 kertaa. Näistä korteista ei myönnetä alennuksia. Käytetyt kuntosalikortit palautetaan urheiluhallin aulassa olevaan laatikkoon. Kortit tulee maksaa käteisellä.

Urheiluhallin kahvio ja keittiö 5 €/tunti.

 

 

URHEILUHALLIN JA KUNTOSALIN VUOROVARAUSOHJEET:

Yksittäiset pelivuorot urheiluhallin liikuntasaliin varataan Kahvila Kuittisesta puh. 050 468 1014.

Vakituisten käyttäjävuorojen varaukset:
Kesäkaudelle 5.6.-31.8.2017 ja talvikaudelle 1.9.2017-3.6.2018 vakivuorojen varaukset 30.4.2017 mennessä kirjallisesti osoitteella Puumalan kunta, Liikuntapalvelut, Keskustie 14, 52200 Puumala tai paivi.makikokkila(at)puumala.fi. 
Hakemukseen tulee merkitä selvästi:
- toivottu viikonpäivä ja kellonaika (mikäli mahdollista, myös vaihtoehtoinen päivä/aika)
- tilan tarve: koko sali, puoli salia, sulkapallokenttä
- hakijatahon nimi ja laskutusosoite
- yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
- ryhmästä vastaavan nimi ja puhelinnumero (mikäli eri henkilö kuin yhteyshenkilö)
- ryhmän nimilista urheiluhallikorttien aktivoimista varten (jokaisella käyttäjällä täytyy olla henkilökohtainen urheiluhallikortti, ei kuitenkaan lapsilla)

Vapaaksi jääneitä vakituisia käyttäjävuoroja voi varata liikuntapalveluista sähköpostitse paivi.makikokkila(at)puumala.fi tai puh. 050 3758569.

 

LIIKUNTATOIMINTAA

Tiedot lapsille ja nuorille suunnatusta liikuntatoiminnasta löytyvät nuorisotiedotusportaali Po1ntista www.po1nt.fi.

 

Uimahalliretket Sampolaan Juvalle keskiviikkoisin
18.1., 15.2., 15.3. ja 26.4.

Hinta 8 € (sis. kyydin, uintilipun ja vesijumpan). Lähtö Hollituvalta klo 9.00.

Kyytiin pääsee myös matkan varrelta:
Kietävälä Partalansaaren puoli klo 8.10 
Kietävälän lossin jälkeen, Viljakansaari klo 8.30 
Sepänkylän ent. koulu klo 8.40 
Kotiniemen th klo 8.50 
Kirkonkylä, Hollitupa klo 9.00
Vanha Puumalantie 
Luukkosenkylä  klo 9.10
Pirttimäki th klo 9.20 
Majasuo th klo 9.25

Liikuntaryhmät urheiluhallilla

Ikäihmisten jumpparyhmä maanantaisin klo 8.45-10.30. 
Fysiokimppajumppa torstaisin naisille klo 18.00-19.00 ja miehille klo 19.00-20.00
Ohjaajana fysioterapeutti Heini Falck. Ei osallistumismaksua, henkilökohtaisella urheiluhallikortilla pääsee ulko-ovesta sisälle!Tervetuloa

Ohjattua liikuntatoimintaa järjestää myös Puumalan kansalaisopisto.

 

Viljakansaaren laturetkelle 28.2.2016 osallistuneiden kesken arvotut palkinnot voittivat

Jukka Kontinen (pyyhe), Tatu Kallio (pyyhe), Eeva-Liisa Luukkonen (pizzalahjakortti), Hannele Kolehmainen (pizzalahjakortti) jaPekka Viinanen (pizzalahjakortti)

Viljakansaaren laturetkelle 5.32016 osallistuneiden kesken arvotut palkinnot voittivat

Katja Valtonen (pyyhe), Hanna Löppönen (kynttilänjalka), Terttu Husu (kynttilänjalka),Iiris Kosunen (pizzalahjakortti)ja Leeni Valtonen (pipo)

Palkinnon voi noutaa kunnan yhteispalvelupisteestä ma-pe klo 9-15. Palkintoja ei postiteta.

 

 

TALOUDELLISTA TUKEA LIIKUNTATOIMINTAAN

Puumalan kunnan peruspalvelulautakunta on hyväksynyt nämä avustussäännöt kokouksessaan 15.12.2014 § 56. Avustussäännöt tulevat voimaan 1.1.2015 alkaen.

Avustuksia myönnetään yhdistyksille ja toimintaryhmille, joiden kotipaikka on Puumala. 
Avustukset ovat luonteeltaan kertaluontoisia toiminta-avustuksia, jotka maksetaan kuitteja tai muita tositteita vastaan. Yhdistys tai toimintaryhmä voi hakea vuoden aikana avustusta samaan tapahtumaan tai kohteeseen vain yhdeltä Puumalan kunnan avustuksia myöntävältä taholta. Avustusta ei myönnetä toimintaan, johon saadaan muuta merkittävää tukea valtiolta tai muulta taholta. Avustukset jaetaan harkinnan mukaisesti. Liikuntapalvelujen avustuksia myönnettäessä painotetaan lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa. Nuoren ikäraja määritellään nuorisolain mukaisesti (0-29 v.)
Liikuntapalvelujen avustusta voi saada:
- ohjatun liikuntatoiminnan järjestämiseen
- leiri- ja koulutustoimintaan
- kilpailutoimintaan
- kuntoliikuntatapahtumiin
- muihin liikuntaprojekteihin
Rajoitukset: Avustuksia ei myönnetä
- kalustohankintoihin ja kaluston kunnossapitoon
- päivärahakuluihin
Hakeminen: Avustusta voi hakea ennen toimintaa tai tapahtumaa tai heti sen jälkeen, kuitenkin saman kalenterivuoden aikana. Vuoden viimeiset hakemukset on oltava päätöksentekijällä 30.11. mennessä. 
Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulee ilmetä:
- avustuskohde
- kohteen menot ja tulot
- muualta saatavissa olevat tai saadut avustukset
- avustuksen saamisen tarve
- yhteystiedot (nimi, osoite ja pankkitiedot)
Tarvittaessa voidaan pyytää lisäselvitystä ennen päätöksentekoa.
Ratkaisuvalta: Liikunta- ja nuorisotoimen avustuksista päättää hallintosäännön 20 §:n mukaan palvelujohtaja.
Avustuksen maksaminen: Avustukset maksetaan palvelujohtajan päätöksen mukaisesti sen jälkeen, kun hyväksyttävät menotositteet on toimitettu päätöksentekijälle. Tositteet on toimitettava saman vuoden aikana, kun avustettava toiminta on tapahtunut. Mikäli avustuksen saaja on antanut päätöksentekijälle virheellistä tietoa toiminnastaan tai muuten johtanut häntä harhaan avustusta koskevissa asioissa, voidaan myönnetty avustus jättää maksamatta tai jo maksettu avustus periä takaisin.

Lisätietoja ja opastusta avustusten hakemiseen saa vapaa-aikasihteeriltä.

 

LIITO-TYÖRYHMÄ

Puumalalaisista urheiluseuroista ja muista aktiivista liikunnan harrastajista koottu LIITO-työryhmä (= LIIkunta TOimijat) kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa vapaa-aikasihteerin kokoon kutsumana pohtimaan Puumalan liikuntapalvelujen ajankohtaisia asioita. 
LIITO-työryhmään saa yhteyden vapaa-aikasihteerin kautta.

 

YHTEYSTIEDOT

  • Liikuntapaikkojen vuorovaraukset, liikuntatoiminta, avustukset: vapaa-aikasihteeri Päivi Mäkikokkila, 050 375 8569, paivi.makikokkila(at)puumala.fi
  • Urheiluhallin irtovuorovaraukset: Kahvila Kuittinen, 050 468 1014
  • Urheiluhalli- ja kuntosalikorttien aktivointi: 015 888 9500, kunta(at)puumala.fi
  • Liikuntapaikkojen kunnossapito: työnjohtaja Keijo Montonen 0500 682 666, keijo.montonen(at)puumala.fi

 

Maksut:

Päivitetty 15.8.2016