Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Liikuntapalvelut

Puumalan kunta tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen kunnan alueella.

Liikuntapalveluiden tavoitteena on tarjota kuntalaisille mahdollisuudet liikkua terveyttään ja hyvintointiaan edistävästi ja kannustaa liikkumaan.

Yhdessä eri järjestöjen kanssa tarjoamme monipuolista toimintaa ja liikunnallisia tapahtumia kaikenikäisille kuntalaisille.

 

 

 

 

 

 

 


LIIKUNTATOIMINTAA

Puumalan liikuntatarjonta löytyy kätevästi liikuntakalenterista. Jokainen liikuntapalvelun järjestäjä merkitsee itse kalenteriin omat tapahtumansa. Kunnan liikuntatoimi merkitsee kalenteriin vain omat ryhmänsä ja tapahtumansa. Käyttäjätunnukset saa vapaa-aikasihteeriltä.

Tiedot lapsille ja nuorille suunnatusta liikuntatoiminnasta löytyvät nuorisotiedotusportaali Po1ntista.

LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET

Puumalassa on monipuoliset mahdollisuudet omatoimiseen liikkumiseen sekä ryhmätoimintaan. Kauniin luonnon keskellä on monia luontopolkuja, pelailupaikkoja, uimarantoja sekä harjoitteluvälineitä. Sisäliikuntaa varten löytyvät tilat urheiluhallilta. Liikuntamahdollisuudet löydät parhaiten tästä linkistä.

SINUSTAKO VERTAISOHJAAJA PUUMALAAN?

Puumalalaisilla ikäihmisten liikuttamisesta kiinnostuneilla on nyt mahdollisuus osallistua Mikkelin kaupungin järjestämään Vertaisohjaaja -koulutukseen kesäkuun 2019 alussa. Tarkemmat tiedot tästä. Jos kiinnostuit, ota yhteys Kunnon Puumala -hankkeen liikunnanohjaajaan,  joka osaa kertoa asiasta paikallisella tasolla enemmän.

KUNNON PUUMALA -hanke

Kunnon Puumala -hanke on kunnan liikuntapalveluiden terveyttä edistävän liikunnan hanke. Hankkeen rahoittaa Aluehallintovirasto (AVI) veikkausvoittovaroin ja Puumalan kunta. Tavoitteena on aktivoida kuntalaisia liikkumaan terveyttään edistävästi. Hankkeen suunniteltu kesto on kesäkuun 2019 loppuun asti.

Kunnon Puumala -hankkeen tarkemmat ja ajankohtaiset tiedot löydät oheisesta linkistä.


Kimppakävelyt jatkuvat syksyllä 2019 Puumalan Seurakunnan toteuttamina, seuraa siis kirkollisia uutisia!

URHEILUHALLI (Vanha Puumalantie 4 C)

Urheiluhallilla käytössä on kuntosali, liikuntasali ja kahvio. Liikuntasalista löytyy myös vastavalmistunut kiipeilyseinä.

Kesällä 2018 urheiluhallin kuntosalille tehdyn remontin jälkeen kuntosalilla on entistä väljempää ja esteettömämpää, tervemenoa tutustumaan!

Tarkemmat tiedot hallikorteista, käyttömaksuista ja vuoroista löydät urheiluhallin omilta sivuilta.

LIIKUNTAVÄLINELAINAUS PUUMALASSA

Puumalassa liikuntavälinelainaus toimii ympäri vuoden Puumalan kirjaston avustuksella. Lainattavissa on kahden viikon laina-ajaksi kahvakuulia, tasapainotyyny, frisbeegolfkiekkoja, nilkkapainoja, CoreTwister, kävelysauvoja, erilaisia palloja sekä talvikäytössä juuri saapuneet lumikengät. Uusia välineitä hankitaan toiveiden perusteella.
Iloisia liikuntahetkiä lainausvälineiden kanssa!

 

SAMPOLAN UIMAHALLIREISSUT 

Sampolan uimahallireissut jatkuvat syyskaudella 2019.

 

TALOUDELLISTA TUKEA LIIKUNTATOIMINTAAN

Liikuntapalvelujen avustusta voi saada puumalalainen yhdistys tai toimintaryhmä, joka järjestää liikuntatoimintaa. Tarkemmat avustussäännöt löytyvät linkin takaa.

LIITO-TYÖRYHMÄ

Puumalalaisista urheiluseurojen edustajista ja muista aktiivista liikunnan harrastajista koottu LIITO-työryhmä (= LIIkunta TOimijat) kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa vapaa-aikasihteerin kokoon kutsumana pohtimaan Puumalan liikuntapalvelujen ajankohtaisia asioita.

LIITO-työryhmään saa yhteyden työryhmäläisten kautta.
Työryhmän jäsenet: Timo Mansikkamäki, Helvi Valtonen, Lassi Kiljunen (Eläkkeensaajat), Antti Kasanen (Puumalan hiihtäjät ry), Päivi Mäkikokkila (MLL), Heli Turunen (Puumalan kansalaisopisto), Satu Valtonen (Viljakan Virkeet), Erja Penttinen (Puumalan Viri), vapaa-aikasihteeri Virpi Tuovinen, liikunnanohjaaja Sanna Pölönen ja työnjohtaja Keijo Montonen.

 

YHTEYSTIEDOT

  • Liikuntapaikkojen vuorovaraukset, liikuntatoiminta, avustukset: vapaa-aikasihteeri Virpi Tuovinen, 050 375 8569, virpi.tuovinen(at)puumala.fi
  • Kunnon Puumala -hanke: Sanna Pölönen, puh. 050 566 7424, sanna.polonen(at)puumala.fi
  • Urheiluhallin irtovuorovaraukset: Kahvila Kuittinen, 050 468 1014
  • Urheiluhalli- ja kuntosalikorttien aktivointi: 015 888 9500, kunta(at)puumala.fi
  • Liikuntapaikkojen kunnossapito: työnjohtaja Keijo Montonen 0500 682 666, keijo.montonen(at)puumala.fi

 

Maksut:

Päivitetty 23.5.2019