Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Kulttuuripalvelut

 

 

 Kuva Tommi Ollikainen

Kulttuuri on iloinen asia ja se edistää hyvinvointia ja terveyttä. Tervetuloa mukaan konsertteihin, teatteriesityksiin, kotiseututyöhön ja harjoittamaan käden taitoja. Kunnan kulttuuripalvelut tekee tiivistä yhteistyötä seurakunnan, kansalaisopiston, yhdistysten ja yritysten kanssa. Kulttuurijärjestöjä myös tuetaan perus- ja kohdeavustuksilla.

Vuosittain toistuvia tapahtumia ovat mm. Kalevala-aiheinen kulttuurikilpailu 6. luokan oppilaille, Kansallisen veteraanipäivän juhla 27.4., Puumalan kunnan syntymäpäivä 28.6., Saimaan kauneimmat sävelet -konserttisarja, ss Wennon musiikkiristeilyt, Kirjakemmakat sekä itsenäisyyspäivän juhla 6.12.

 

Lue lisää Kalevala-aiheisesta kulttuurikilpailusta täältä.

 

 

 

Avustukset

 

Perusavustusta voidaan myöntää rekisteröityjen kulttuuriyhdistysten sääntömääräisen toiminnan tukemiseen. Perusavustusta haetaan vuosittain 31.3. mennessä tällä lomakkeella.

Kohdeavustusta voidaan antaa puumalalaisille kulttuuritoimintaa harjoittaville yhdistyksille, yhteisöille ja toimintaryhmille kertaluontoisena avustuksena. Kohdeavustusta voidaan myöntää mm. kerhotoimintaan, koulutus- ja kurssitoimintaan, leireihin ja retkiin, kulttuuritapahtumiin ja toimitilojen ylläpitämiseen.

Kohdeavustusta voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella etukäteen toimintaa koskevan kalenterivuoden aikana. Tuki maksetaan toteutuneita kulutositteita vastaan. Hakemuksesta tulee käydä ilmi
- avustuskohde
- kohteen menot ja tulot
- kohteeseen saadut muut avustukset
- selvitys avustustarpeesta ja summa
- yhteystiedot ja tilinumero

Yhteystiedot:

  • markkinointipäällikkö Tuula Vainikka
    050 562 0706, puumalan.matkailu(at)puumala.fi

 

Puumalan tapahtumat

 

Kuva Tommi Ollikainen


 MuseotPuumalan museot  - linkki Etelä-Savon museoportaaliin

Liehtalanniemen museotila 

Liehtalanniemi on luonnonsuojelulain nojalla rauhoitettu 22 hehtaarin saaristohelmi Niinisaaressa. Alueella sijaitsee kalastus- ja pienviljelytila, joka on toiminut kesäisin museona jo 1980-luvulta alkaen. Alueen rauhoittamisen tarkoituksena on säilyttää Liehtalanniemi elävänä ja havainnollisena näytteenä 1900-luvun savolaisesta pienviljely- ja kalastustilasta. Liehtalanniemi kertoo jo kadonneesta elämänmuodosta, jonka jäljet ovat yhä havaittavissa luonnossa ja alueen eliöstössä. Kesäsesonkien aikana tilalla on opaspehtoori, jonka tarinat vievät vierailijan tilan viimeisen isännän, Jallun maailmaan. Tilalla on myös opastettu luontopolku (2 km), melojien rantautumispaikka, vieraslaituri ja nuotiopaikka. Lisätietoja museosta saat tästä esitteestä.

Museotila on suljettu tältä kesältä. Kiitämme kaikkia kävijöitä ja tervetuloa jälleen kesäkuussa 2019.

Salpalinjaan kuuluva betonikorsu Pappilantie 2:ssa on avoinna yleisölle heinäkuussa ja muulloin sopimuksen mukaan. Bunkkerin esitteen voit ladata tästä.

Puumalan kunta omistaa museolaiva s/s Wennon, jota liikennöi Puumalan Veneseura. Veneseuralta voi tilata risteilyjä vaikkapa juhlien järjestämiseen. Tiedustelut ja varaukset kapteeni Jouni Hämäläinen p. 045 104 5488. Aito metallirunkoinen höyrylaiva S/S Wenno on rakennettu vuonna 1907 Miettulan sahan (nykyisin Sahanlahti Resort)  puutavarakuljetuksia varten.

Sahan museo, Sahanlahti. Lietvedentie 830, 52200 Puumala. Museossa toimii nyt Sahanlahden historiaan nivoutuva pakopelihuone.

Sahanlahti tunnetaan myös Elsa Heporaudan syntymäkotina. Monipuolinen kulttuuripersoona ja yksi Kalevala Korun perustajista syntyi Sahanlahdella 1883. Elsan elämään pääset tutustumaan kiertonäyttelyn kautta, jonka Puumalan Kalevalaiset Naiset ry. ja kunnan kulttuuripalvelut tuottivat 2013.

www.sahanlahtiresort.fi

http://www.etelasavonmuseot.fi/elementit/vesi/vesiamyoten.html

 

Puumalan harrastajateatterit

 

Sahanlahden uusi kesäteatteri Sahan Verstas avautui 2017 kesällä, Lietvedentie 830. www.sahanlahtiresort.fi

Hurissalon Harrastajateatteri, Hurissalontie 175. Tiedustelut Niina Väisänen p. 045 111 4371 tai niinapauliina71@gmail.com 

www.hurissalo.fi

Jalkapuuteatteri, Jalkatila, Pappilantie 2, 52200 Puumala. Tiedustelut Sirpa Parri p. 050 447 8487 tai jalkapuuteatteri@gmail.com

 

Saaristoryhmä, Lintusalon koulu, Repolantie 36, 52200 Puumala. Tiedustelut Aino Keijonen p. 050 505 2977 tai Nina Korhola p. 050 331 4523.


 

 

 

Kuvat Tuula Vainikka