Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Kansalaisopisto

 

Kesän uusia kursseja:

Kesä-Puumala Tanssii 26. - 28. 6.
Kurssimaksut 5€ kerta maksetaan suoraan opettajalle.
 
SENIORITANSSI  Ti 26.6. klo 13.30 -14.30 Urheiluhalli 
On piirileikin ja tanhun välimuoto, jossa musiikilla on keskeinen rooli. Sitä tanssitaan yleensä yhteisessä piirissä, ja se koostuu lyhyistä askelsarjoista. Siinä ei tarvita omaa paria eikä tanssitaitoa.Senioritanssi kehittää muistia, keskittymiskykyä ja tasapainoa.Sanotaan, että senioritanssi on charmantein tapa vanhentua. Ainakin se tuo naurua elämään. Op. Eeva-Liisa Luukkonen
 

KEHONHUOLTO Ti 26.6. klo 14.30 - 15.30  Urheiluhalli. Pysähdy hetkeksi ja keskity tunnin verran omaan kehoosi. Tervetuloa huoltamaan kehosi liikeratoja, venyvyyttä ja tasapainoa Helin tapaan. Saatetaan hetki jopa tuijotella omaan napaan :) Op. Heli Turunen

ITÄMAINEN TANSSI Ti 26.6. klo 16- 17  Urheiluhalli. On pohjimmiltaan oman kehon hallintaa tanssin keinoin. Kurssi perustuu itämaisen tanssin perustekniikkaan ja helppoihin askelsarjoihin. Kurssi sopii kaikille, myös aloittelijoille tai vaikkapa rangan liikkuvuusharjoitteita kaipaaville kesälomalaisille. Harjoitellaan kahdeksikkoja, ympyröitä ja rullauksia värinöitä unohtamatta. Ai, mitä ne ovat? Tule paikan päälle niin asia selviää...Op. Heli Turunen 

ITÄMAINEN TANSSI/ KOREOGRAFIA   26.6. Ti klo 17 - 18 Urheiluhalli. Tekniikkatunnilla harjoitellusta tanssitekniikasta ja askelsarjoista yhdistellen kootaan helppo koreografia. Luvassa iloista menoa ja rytmikastä itämaista musiikkia. Kurssi sopii kaikille jo itämaista tanssia tanssineille. Op. Heli Turunen 

KANTRITANSSI 27.6. Ke klo 16 - 17 Urheiluhalli. Cowboys 'n cowgirls, let's dance! Luvassa letkeää country-musiikkia ja helppoja askelsarjoa. Paria ei tarvita. Kurssi sopii myös aloittelijoille. Ota mukaan tanssikengät, tanssilenkkarit tms. tanssiin sopivat jalkineet (sisäkäyttöön tarkoitetut kengät). Saa pukeutua western-tyyliin. Op. Sami Turunen

LAVATANSSI 27.6. Ke klo 18 - 20  Huom. hinta10 € Pistohiekan lava. Pistohiekan upeissa maisemissa pistetään jalalla koreasti. Luvassa on rentoa meininkiä ja tanssiniloa hyvän musiikin tahdittamana. Tunnettu ja tykätty diplomitanssinopettaja Järvenpäästä luotsaa tanssijoita fuskun ja Suomisalsan saloihin. Tanssilajien harjoittelu aloitetaan perusteista ja helpoista askelkuvioista, joten se sopii myös aloittelijoille. Kurssilla on kiertävä parinvaihto, joten sinne voi tulla myös ilman paria. Lavatanssikurssilaisille on tarjolla extratunti tanssia heti kurssin jälkeen. Op. Maija Astikainen (www.tanssiajaterapiaa.com)

HIP HOP 28.6. To klo 14.30 - 15.30 Urheiluhalli. On erityisesti nuorten suosiossa oleva tanssityyli. Lähde mukaan "Bronxin kaduille". Luvassa on rennon letkeää jammailua koko vartalolle, joka saa takuulla hien pintaan ja hymyn huulille. Kurssi ei sisällä lattiaosuuksia eli sopii myös aloittelijoille.Kurssilla tarvitaan rennot, löysät vaatteet ja lenkkarit, tennarit tms. jalkineet. Otathan mukaan myös oman juomapullon. Op. Anne Kärkkäinen

KORKKARIT KATTOON 28.6. To klo 16 - 17 Urheiluhalli. Yhdistellään eri tanssityylejä ja pidetään hauskaa. Harjoitellaan helppoja askelsarjoja ja kootaan niistä "show-tyyliin" sopivia helppoja kokonaisuuksia. Tunnelma kuin suoraan parrasvaloista: mukana ripaus bling-blingiä, kabareeta, glamouria ja konfettisadetta :) Op. Heli Turunen

KANSANTANSSI 28.6.To  klo 17.15. - 18.15 Urheiluhalli. Kurssilla harjoitellaan kansantanssille ominaisia askelikkoja kuviossa (piiri, neliö, sola) riippuen tanssijoiden määrästä. Ei vaadi tanssitaitoa, esim. jenkan tai polkan osaamista.Tavoitteena on opetella pieniä kokonaisuuksia, jotka muodostavat vähintään yhden yhteisen kokonaisen tanssin. Tervetuloa mukaan suomalaisen kansantanssin iloitteluun! Op. Katri Pölönen

8301114B  KESÄJOOGA
2.7.2018-23.7.2018,  8  oppituntia 
Urheiluhalli, koko sali  Vanha Puumalantie 4 C 
ma 17.30-19.00
Maria Talvitie  
Kevät 5,00 € 
Lempeä flow -joogatunnilla liikkeet yhdistyvät toisiinsa hengityksen johdattamana. Tunnin aikana aurinkotervehdykset ja joogan perusasanat tulevat tutuiksi tuoden kehoon lämpöä, voimaa, kestävyyttä ja joustavuutta. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin joogaan jo tutustuneille. Ota mukaan joogamatto ja rennot lämpimät vaatteet . Kertamaksu 5€ maksetaan suoraan opettajalle.
 
8301120B  KESÄJUMPPA
3.7.2018- 31.7.2018
Urheilukenttä  Kenttätie 5 
ti 18.00 - 19.00
Heli Turunen  
5,00 € / kerta maksetaan suoraan opettajalle.
Mukavaa ulkona tehtävää monipuolista kehoa huoltavaa liikuntaa. 
 
 8301113B  FLOW-JOOGA, elokuu
6.8.2018-20.8.2018,  6  oppituntia 
Nuorisotalo  Harjutie 9 
ma 17.30-19.00
Maria Talvitie  
Kevät 5,00 € 
Lempeä flow -joogatunnilla liikkeet yhdistyvät toisiinsa hengityksen johdattamana. Tunnin aikana aurinkotervehdykset ja joogan perusasanat tulevat tutuiksi tuoden kehoon lämpöä, voimaa, kestävyyttä ja joustavuutta. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin joogaan jo tutustuneille. Ota mukaan joogamatto ja rennot lämpimät vaatteet. Kertamaksu 5€ maksetaan suoraan opettajalle. 
 

1103104B  KUVATAIDEVIIKONLOPPU, Kontrasteja
24.8.2018-25.8.2018 
Puumalan koulu, kuvaamataidonlk.  Kirkkotie 3 B 
pe 17.00-20.15 ja la 09.00 - 15.00
Pauliina Rouhiainen (TaM)  
Kevät 16,00 € 
Kontrasteja kurssi keskittyy maiseman kuvaamiseen luonnon elementtejä hyödyntäen. Sommittelu, ilma- ja väriperspektiivi auttavat kohteen kuvaamisessa ja tunnelman luomisessa. Heittäydy rohkeasti värien vietäväksi ja tuo omat materiaalit mukanasi, esim. akvarelli, akryyli ja pastelli! Teosten sanallistamista, rakentavassa ilmapiirissä. 

Lukuvuoden 2017 - 2018 esite on luettavissa tässä.

ILMOITTAUTUMINEN NETISSÄ 

Laita ilmoittautumiseen se kännykkänumeron, johon voimme ilmoittaa kurssiaika- ym. muutoksista tekstiviestillä.

Ilmoittautumiset puhelimitse: puh 040 823 0450

Sähköpostilla tai tekstiviestillä ei voi ilmoittautua!

Kaikki opiston kurssit voi maksaa e-laskuina ja Sporttipassilla. Kurssimaksu on mainittu jokaisen kurssin esittelyn yhteydessä. Jos keskeytät kurssin, kurssimaksua ei palauteta. Oppimateriaalit ja tarvikkeet opiskelijat maksavat itse. Alkavien opintoryhmien koko on koko kunnan alueella vähintään 5 henkilöä. Joillakin erikoiskursseilla minimiopiskelijamäärä voi olla suurempi. Mikäli alkaneen opintoryhmän koko alittaa minimi opiskelijamäärän lukukauden aikana kolme kertaa peräkkäin, kurssi lakkautuu. Opiskeluoikeus: opiskeluun oikeutettuja ovat kaikki aikaisemmat kurssimaksunsa maksaneet.

TIEDOTTAMINEN

Opiston kursseista ja opinto-ohjelmaan tulevista muutoksista tiedotetaan opiston nettisivulla www.puumala.fi  ja mahdollisesti alueen paikallislehdessä sekä tarvittaessa tekstiviesteillä opiskelijoille.

TODISTUKSET

Kursseille säännöllisesti osallistunut opiskelija voi saada pyydettäessä osallistumistodistuksen. Kyseisen opiskelukauden todistus on maksuton. Aiempia vuosia koskevista todistuksista peritään 10 €/kpl.

NÄIN SAAT OPISTOON HALUAMAASI OPETUSTA

Halutessasi kansalaisopistoon jonkun tietyn kurssin, ota yhteyttä opiston toimistoon tai tee kirjallinen esitys. Aloitteen läpimeno on sitä varmempi, mitä enemmän innokkaita on sen takana. Opetusohjelmaan voidaan tehdä muutoksia myös kesken työkauden.

OPISTON TENTTIPALVELU

Tarvittaessa opisto voi hoitaa esim. yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tenttien valvontoja. Valvontamaksu on 30 €/tentti. Valvonnasta on sovittava rehtorin ja tenttaavan oppilaitoksen kanssa.

MYYNTIKOULUTUS

Toteutamme koulutusta yrityksille ja yhteisöille myös tilauksesta tilaajan toiveiden mukaan, esim. henkilöstökoulutus, atk- ja kielikurssit sekä ensiapukurssit. Hinta- ym. tietoja tilauskoulutuksesta antaa opiston rehtori.

LAKE-HANKE

Kansalaisopistomme on saanut opetushallitukselta Laatu- ja kehittämisrahaa vuosiksi 2018-2019. Hankkeen turvin kansalaisopistolla toimii laatu- ja kehittamisryhmä jossa on jäseninä hyvinvoitilautakunnan pj. opistolaiskunnan pj. ja palvelujohtaja sekä opiston vakinainen henkilökunta.

Osa tarjottavista kursseista voidaan toteuttaa maksuttomina tai alennettuun hintaan kansalaisopiston opetushallitukselta saaman opintoseteiliavustuksen turvin.

LOMAKKEET OPETTAJILLE

Henkilötietolomake
Opetussuunnitelma
Palkantilaus
Matkalasku
Työvapaahakemus

KURSSIPALAUTE

 

Puumalan kansalaisopiston yhteystiedot:

Toimisto

Puumalan kunnantalo

Keskustie 14, 52200 Puumala

www.puumala.fi

kansalaisopisto(at)puumala.fi

Rehtori Leena Viisanen

Puh. 050 403 9113

leena.viisanen(at)puumala.fi

Toimistosihteeri Anne Kietäväinen

Puh. 040 823 0450

kansalaisopisto(at)puumala.fi

Kädentaitojen opettaja Laura Penttinen

Puh. 050 447 3313

laura.penttinen(at)puumala.fi

Musiikinopettaja Sirja Rexho, sijainen Annakaisa Iitti

Puh. 046 923 5977

sirja.rexho(at)puumala.fi

annakaisa.iitti(at)puumala.fi