Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Kansalaisopisto

Opiston opettajia syksyllä 2016 

Tässä joitakin kevään 2017 uusia kursseja:

KIVIAIDAN RAKENTAMINEN JA KORJAUS 7198100
Toimipaikka avoin 
Pekka Huttunen
Kurssimaksu 18,00 €
  pe 15.00 - 19.00
la 09.00 - 15.00

19.5.2017-20.5.2017,  13 t 
 
Oletko kiinnostunut kiviaidan saloista. Nyt voit tulla oppimaan kiviaidan rakentamista ja erityisesti vanhan kiviaidan korjaamista. Kurssi järjestetään yhdessä Puumalan SRK kanssa. Mukaan tarvitset hyvät kivien käsittelyyn sopivat hanskat ja mahdolliset "turvakengät" siis tukevat ja suojaavat jalkineet. Kahvihetket molempina päivinä ja lauantaina pidempi ruokatauko. Runsaat eväät erityisesti lauantaille mukaan. Kokoontuminen seurakuntakodin pihalla.
VILLIYRTIT RUOKAPÖYTÄÄN 7198101
Puumalan koulu, kotitalouslk. 
Leena Penttinen
Kurssimaksu 6,00 €
  ti 16.15 - 18.30

6.6.2017-6.6.2017,  3 t 
 
Tutustutaan ja poimitaan villiyrttejä alkukesän tarjonnasta. Saadaan hyviä vinkkejä erilaisten salaattien valmistukseen ja yrttien säilömiseen. Voit maksaa kurssimaksun suoraan tasarahalla opettajalle. Ota mukaan keruuastiat ja pieni keittiöveitsi. Yrttien keruuseen lähdetään yhtenäiskoulun kotitalousluokasta. 

Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan kursseihin ja ilmoittautumaan.Syksyn 2016 ja kevään 2017 esite löytyy tästä.Olethan huomannut mahdollisuuden tilata kurssilaskut e-laskuina.

 

ILMOITTAUTUMINEN INTERNETISSÄ (Suosittelemme!)

 Toivomme, että laitat ilmoittautumiseen sen kännykkänumeron, johon voimme ilmoittaa kurssiaika- ym. muutoksista tekstiviestillä.

Ilmoittautumiset puhelimitse: puh 040 823 0450

Sähköpostilla tai tekstiviestillä ei voi ilmoittautua!

KURSSIMAKSUT

Kurssimaksu on mainittu jokaisen kurssin esittelyn yhteydessä. Jos keskeytät kurssin, kurssimaksua ei palauteta. Oppimateriaalit ja tarvikkeet opiskelijat maksavat itse. 

Kaikki opiston kurssit voi maksaa myös e-laskuina ja ePassilla.

OPINTORYHMIEN KOKO

Alkavien opintoryhmien koko on taajamissa vähintään 7 ja kylillä 5 opiskelijaa, musiikki-, kieli- sekä tietotekniikan erityis- ja jatkoryhmissä 5 opiskelijaa koko alueella. Joillakin erikoiskursseilla minimiopiskelijamäärä voi olla suurempikin.

KURSSIN LAKKAUTUMINEN

Mikäli alkaneen opintoryhmän koko alittaa minimimäärän (7 tai 5) lukukauden aikana kolme kertaa peräkkäin, kurssi lakkautuu.

OPISKELUOIKEUS: opiskeluun oikeutettuja ovat kaikki aikaisemmat kurssimaksunsa maksaneet

TIEDOTTAMINEN

Opiston kursseista ja opinto-ohjelmaan tulevista muutoksista tiedotetaan alueella ilmestyvässä paikallislehdessä ja opiston nettisivulla www.puumala.fi sekä tarvittaessa tekstiviesteillä opiskelijoille.

TODISTUKSET

Kursseille säännöllisesti osallistunut opiskelija voi saada pyydettäessä osallistumistodistuksen. Kyseisen opiskelukauden todistus on maksuton. Aiempia vuosia koskevista todistuksista peritään 10 €/kpl.

NÄIN SAAT OPISTOOSI HALUAMAASI OPETUSTA

Halutessasi kansalaisopistoon jonkun tietyn kurssin, ota yhteyttä opiston toimistoon tai tee kirjallinen esitys. Aloitteesi läpimeno on sitä varmempi, mitä enemmän innokkaita on sen takana. Voit kerätä nimilistan halukkaista opiskelijoista aloitteesi tueksi. Opetusohjelmaan voidaan tehdä muutoksia myös kesken työkauden.

OPISTON TENTTIPALVELU

Tarvittaessa opisto voi hoitaa esim. yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tenttien valvontoja. Valvontamaksu on 30 €/tentti. Valvonnasta on sovittava rehtorin ja tenttaavan oppilaitoksen kanssa.

MYYNTIKOULUTUS

Toteutamme koulutusta yrityksille ja yhteisöille myös tilauksesta tilaajan toiveiden mukaan, esim. henkilöstökoulutus, atk- ja kielikurssit sekä ensiapukurssit. Hinta- ym. tietoja tilauskoulutuksesta antaa opiston rehtori.

HANKE

Kansalaisopistolla jatkuu v. 2016 alkanut OPH:n rahoittama laatu ja kehittämishanke.

Osa tarjottavista kursseista voidaan toteuttaa maksuttomina tai alennettuun hintaan kansalaisopiston opetushallitukselta saaman opintoseteiliavustuksen turvin.

Kehittämissuunnitelma 2015 - 2020

LOMAKKEET OPETTAJILLE

Henkilötietolomake
Opetussuunnitelma
Palkantilaus
Matkalasku
Työvapaahakemus

KURSSIPALAUTE

 

Puumalan kansalaisopiston yhteystiedot:

Toimisto

Puumalan kunnantalo

Keskustie 14, 52200 Puumala

www.puumala.fi

kansalaisopisto(at)puumala.fi

Rehtori Leena Viisanen

Puh. 050 403 9113

leena.viisanen(at)puumala.fi

Toimistosihteeri Anne Kietäväinen

Puh. 040 823 0450

kansalaisopisto(at)puumala.fi

Kädentaitojen opettaja Laura Penttinen

Puh. 050 447 3313

laura.penttinen(at)puumala.fi

Musiikinopettaja Sirja Rexho

Puh. 046 923 5977

sirja.rexho(at)puumala.fi