Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Suomi.fi -viestipalvelu

Suomi.fi-viestit on tietoturvallinen tapa viestiä viranomaisten ja muiden palvelua käyttävien organisaatioiden kanssa. Organisaatiot voivat lähettää sinulle päätöstietoja ja muita dokumentteja. Osalle organisaatioista voit myös itse lähettää viestejä ja liitetiedostoja. Suomi.fi-verkkopalvelun lisäksi Suomi.fi-viestejä on mahdollista käyttää myös Suomi.fi-mobiilisovelluksella, joka julkaistaan vuoden 2018 alkupuolella.

Suomi.fi-viestien käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista. Tunnistautuminen tapahtuu Suomi.fi-tunnistuksen avulla. Voit tunnistautua valitsemallasi tunnistusvälineellä: pankkitunnisteilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella.

Suomi.fi-viestien käyttö on turvallista: kaikki viestit ja niiden liitteet kulkevat salattuina tietoturvallista reittiä ja käyttäjä tunnistetaan vahvalla tunnistuksella. Kaikki itseäsi koskevat tiedot ja asiakirjat ovat vain sinun itsesi nähtävissä. Suomi.fi-viesteissä olevia tietoja ei luovuteta eteenpäin.

Suomi.fi-viestit on korvannut Kansalaisen asiointitilin

Suomi.fi-viestit on korvannut aiemmin käytössä olleen Kansalaisen asiointitilin. Jos olet aiemmin käyttänyt Kansalaisen asiointitiliä, löydät edelleen aiemmin vastaanottamasi viestit Asiointitililtä. Asiointitilille ei kuitenkaan tule enää uusia viestejä eikä aiemmin saapuneisiin viesteihin voi enää vastata.

Voit lukea Asiointitilillä olevia viestejä ja liitteitä 30.6.2018 saakka osoitteessa www.asiointitili.fi. Tämän jälkeen Asiointitili poistuu käytöstä. Ota tarvittaessa viestit ja liitteet itsellesi talteen ennen palvelun päättymistä.

Ota Viestit käyttöön

Pääset käyttämään Suomi.fi-viestejä tunnistautumalla Suomi.fi-verkkopalveluun. Tunnistaudu-linkki löytyy jokaisen sivun oikeasta yläkulmasta. Viestit-sivulle pääset oikean yläkulman valikosta tai päänavigaation kohdista Kansalaiselle ja Yritykselle tai yhteisölle.  

Tunnistautumisen jälkeen sinut ohjataan Suomi.fi-viestien asetuksiin.

Lue lisää Suomi.fi-tunnistuksesta.