Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Asiointipiste

Kunnantalon sisääntuloaula, Keskustie 14, 52200 Puumala

(015) 888 9500

sähköposti: kunta@puumala.fi

Avoinna ma – pe klo 9 – 15

 

Asiointipiste on kaikkien käytössä oleva palvelupiste, josta kunnan omien palvelujen lisäksi saa Kelan, Te-toimiston, poliisin, oikeusaputoimiston ja maistraatin palveluihin kuuluvia, avustavia asiakaspalveluja.

  • Asiointipiste sisältää mm. asiakirjojen vastaanottamista ja luovuttamista, asioiden vireillepanoon ja käsittelyyn liittyvää neuvontaa sekä opastusta sähköisen asiointipalvelujen käyttöön. Asiointipisteessä on maksuton asiakaspääte, jossa on myös tulostamismahdollisuus. Asiointipisteessä on myös erillinen videoneuvotteluhuone, joka mahdollistaa etäpalveluyhteyden.
  • Neuvontapalvelun lisäksi asiointipisteestä saa lomakkeita ja esitteitä sekä urheiluhalli- ja kuntosalikortteja. Muita palveluita ovat: nähtävillä olevat asiakirjat, kunnan kassapalvelut, kopiointi ja faksipalvelut, kunnantalon kokoustilojen tilavaraukset, videoneuvottelulaitteiden varaukset, kunnan saapuvan ja lähtevän postin käsittely, puhelinvaihteen hoito sekä Puumalan historia I ja II sekä Puumalan uhrit isänmaalle -julkaisujen myynti sekä kansalaisopiston toimistopalveluja.
  • Asiointipisteessä tarjotaan Kelan palveluita, joita ovat mm: neuvonta, hakemusten ja asiakirjojen vastaanottaminen, verkkopalveluiden käyttöön opastaminen, ajanvaraus puhelinajanvarauspalveluun, etäpalvelutilanteen valmistelut ja palvelutilanteessa tukeminen tarvittaessa.
  • Työ- ja elinkeinohallinnon palveluna asiointipisteestä annetaan neuvontaa ja opastusta verkkopalvelujen käytössä sekä asiantuntijoiden ja asiakkaiden välisissä videoneuvotteluissa. 
  • Poliisin palveluna asiointipisteessä annetaan neuvontaa ja opastusta ajanvarauksen tekemisessä poliisille sekä sähköisten verkkopalvelujen käytössä. Lisäksi asiointipiste ottaa vastaan pieniä löytötavaroita.
  • Maistraatin palveluna asiointipisteessä annetaan verkkopalvelujen käytön tukea, neuvontaa, ajanvarausten vastaanottamista etäpalveluun ja muuhun asiantuntijapalveluun. Asiointipisteessä otetaan vastaan mm. seuraavia asiakirjoja/lomakkeita: kotikunta- ja väestötieto, kauppa- ja yhdistysrekisteri, avioehtosopimus, holhoustoimi, lahjan antaminen, nimiasiat, perukirjan osakastietojen vahvistaminen, tietojen luovutus, vesikulkuneuvorekisteri, vihkiminen ja parisuhteen rekisteröinti sekä muut rekisteröinnit.
  • Asiointipisteessä avustetaan asiakasta videoneuvottelulaitteen käytössä, mahdollisessa asiakirjojen skannauksessa ja lähettämisessä sekä etäyhteyden kautta tapahtuvian yhteyden ajanvarauksessa.

 

Asiakaspalvelumaksut 1.1.2016 alkaen

 

Hyödyllisiä linkkejä:

 

Tervetuloa asioimaan!