Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German
Kunnon Puumala -hanke

Kunnon Puumala -hanke liikuttaa kuntalaisia ja vapaa-ajan asukkaita monipuolisesti ympäri vuoden! Kaikki hankkeen toiminnnot ovat avoimia kaikille ja maksuttomia osallistujilleen. Tervetuloa tutustumaan!

AJANKOHTAISET LIIKUNTARYHMÄT:

Myös hankkeen liikuntaryhmät löydät liikuntakalenterista .

KEVÄÄN VIIKOITTAISET LIIKUNTARYHMÄT 7.1.2019 alkaen ovat:

Hurissalon tsemppiryhmä – maanantaisin klo 13-14, HurissaloTalolla
Aloittelijoiden kuntosali – tiistaisin klo 11-12 (ei 12.3. & 19.3.), urheiluhallin kuntosalilla
Lihaskuntoryhmä – keskiviikkoisin klo 11-12 (ei 20.2. 13.3. & 20.3.), urheiluhallissa
Kaiken kansan istumajumppa – torstaisin klo 11-11.30 (ei 14.3.), KYLÄTUVALLA
TasaPeli –ryhmä - torstaisin klo 12-13 (ei 14.3.) urheiluhallissa / nuorisotalolla
Naisten iltajumpparyhmä - torstaisin klo 17-18 (14.3.), urheiluhallissa
Miesten iltaliikuntaryhmä - torstaisin klo 18-19 (ei 14.3.), urheiluhallissa
Kuntosaliryhmä kokeneille – perjantaisin klo 9-10.30 (ei 15.3.), urheiluhallin kuntosalilla

Tarkemmat tuntikuvaukset ja tulostettava ryhmäinfo tästä.

 

LIIKUNTA- JA ELINTAPANEUVONTA

Hanke tarjoaa kuntalaisille maksutonta liikuntaneuvontaa. Liikuntaneuvonta on tarkoitettu lähinnä terveytensä kannalta liian vähän liikkuville. Liikuntaneuvontaan pääsee soittamalla suoraan Sannalle. Jokaiselle liikuntaneuvonta-asiakkaalle räätälöidään toiveiden mukainen neuvontaprosessi, joka voi sisältää esim.:

Elintapaneuvonta sisältää liikuntaneuvonnan lisäksi ravinto-ohjausta ja unen lääkkeettömän hoidon läpikäymistä asiakkaan toiveet huomioon ottaen. Elintapaneuvonta on osa Valtakunnallista VESOTE -hanketta, jonka toimesta hankkeen liikunnanohjaaja valmistui elintapaohjaajaksi maaliskuussa 2018. Elintapaneuvontaa suositellaan kasvaneen pitkäaikaissairausriskin omaaville tai jo sairastuneille sekä liian vähän liikkuville henkilöille. Myös elintapaneuvontaan hakeudutaan omaehtoisesti ottamalla yhteys suoraan hankkeen liikunnanohjaajaan.

YRITYSTEN TYKYLIIKUNTAA

Hanke tarjoaa Puumalalaisille yrityksille mahdollisuuden maksuttomaan työhyvinvointia tukevaan liikuntaan. Se voi tapahtua joko työyhteisön kesken yhdessä tai työntekijöiden henkilökohtaisena opastuksena. Tykyliikunnat suunnitellaan aina yhdessä yrityksen kanssa toiveiden mukaisesti, se voi sisältää esimerkiksi lajikokeiluja, kuntotestauksia, harjoitusohjelmia tai virkistyshetkiä.

IKÄIHMISTEN ENNALTA EHKÄISEVÄT KOTIKÄYNNIT

Liikunnalliset syntymäpäiväkortit on vuonna 2018 lähetetty vuoden aikana kaikille 75 vuotta täyttäville kuntalaisille. Syntymäpäiväkortilla kuntalainen saa fysioterapeutin kotikäynnin, jossa käydään läpi hyvinvointiin ja kodin turvallisuuteen liittyviä asioita. Kotikäynti on maksuton ja avoin myös muille ikäryhmille.

 

Lisätietoja: liikunnanohjaaja Sanna Pölönen, 050 5667424, sanna.polonen@puumala.fi

päivitetty: 7.1.2019