Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Nuoret rungot nöyrtyvät lumikuorman alla - tukkipuidenkin latvat kovilla

Jokainen lumisaderintama aiheuttaa nyt uusia vikoja sähköverkkoon. Lumi myös hidastaa liikkumista maastossa, ja aurauskalusto onkin ollut aktiivisesti liikkeellä myös maaseudulla. Auratut tiet nopeuttavat etenemistä vikakohteelta toiselle, mikä edesauttaa sähköjen palauttamista asiakkaille.

Lumimassan paino kasvaa myös lämpötilan lauhtuessa, mikä taivuttaa yksitellen runkoja ja oksia. Sähköverkon vikoja aiheuttavat puut taipuvat sähkölinjalle raivatun johtoaukean ulkopuolelta ja voimme poistaa niitä runkoja, jotka uhkaavat  sähkönjakelua. Lumimassa painon ajankohtaista tilannetta voi seurata ympäristökeskuksen sivulta .

Puiden nuokkuminen sähkölinjojen päällä ja lyhyet osumat häiriöherkkään keskijänniteverkkoon aiheuttavat ns. räpsyjä sähkönjakeluun. Kun tilanne on saatu normalisoitua, käymme tarkkaan läpi lumikuormien vaikutukset ja mahdolliset kehityskohteet niin sähköverkolle kuin muihinkin häiriötilanteen hallinnan toimintoihin.

Tietoliikenneverkkoon on aiheutunut paikallisia häiriöitä. Hätänumeroon 112 voi soittaa vaikka puhelimessa ei muuten olisi verkkoyhteyttä. Tarvittaessa poista puhelimen SIM-kortti.

Pyydämme jokaista sähkönkäyttäjää tarkistamaan omat varautumistoimensa, vaikkapa Selviäisitkö 72 h sähköttä? pelin avulla.

Etelä-Savon valmiusjohtoryhmä seuraa tilanteen kehittymistä Etelä-Savon osalta. Kukin toimija on varautunut tilanteen vaatimalla tavalla. Valmiusjohtoryhmään kuuluvat mm. Poliisi, puolustusvoimat, pelastuslaitos, ELY-keskus, AVI, Järvi-Suomen Energia, SPR, Essote ja Sosteri sekä kuntaedustus. Työryhmän tavoitteena on tiivistää laaja-alaista yhteistyötä ja tukea maakunnan toimintakykyä erilaisissa olosuhteissa.

Keskijänniteverkon tilaa voit seurata Järvi-Suomen Energian nettisivujen häiriökartalta.