Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Lumisade tuo lisää haasteita

Sään lauhtuminen ja ennustettu lumisade lisäävät puissa olevaa lumikuormaa entisestään ja lumen paino kasvaa. Etelä-Savon alueella on syytä varautua eripituisiin sähkökatkoihin loppuviikon aikana.

Linjojen varsilta on raivattu lukuisia nuoria puita ja lumikuorma on kertynyt nyt isoihin tukkipuihin. Puiden latvat katkeilevat massan painosta, aiheuttaen vaaratilanteita ja keskeytyksiä sähkönjakeluun. Järvi-Suomen Energialla valmiustaso on tehostetulla tasolla.

On tärkeää, että tiet pidetään ajokuntoisina. Näin avunsaanti esimerkiksi onnettomuustilanteissa on nopeampaa ja eteneminen vikakohteisiin on sujuvampaa. Tämä edesauttaa myös sähköjen nopeampaa palautumista.

Etelä-Savon pelastuslaitos seuraa tehostetusti tilanteen kehittymistä ja on aktiivisesti yhteydessä maakunnan eri toimijoihin. Essote sekä Sosteri ovat ottaneet tilanteen huomioon omassa toiminnassaan.

Linjoilla olevia puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Järvi-Suomen Energian vikapalveluun 0800 90440 kannattaa soittaa, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan päin kallellaan oleva puu. Voit myös ilmoittaa vianaiheuttajan sijainnin vikailmoituslomakkeella. Sähkönjakelun palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että saamme kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista.

Keskijänniteverkon tilaa voit seurata Järvi-Suomen Energian nettisivujen häiriökartalta.

Tilannetietoa välitetään Järvi-Suomen Energian some-kanavien Facebookin (@jarvisuomenenergia) ja Twitterin (@jarvisuomenene) kautta.

Voit myös tilata sähkönjakelun vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen. Lähetä maksuton tekstiviesti JSE AVAA käyttöpaikkanumero asiakasnumero numeroon 18200.

Sähkökatkoon varautumisesta löydät hyödyllistä tietoa Järvi-Suomen Energian nettisivuilta.

Testaa Huoltovarmuuskeskuksen Omavarax-pelillä varautumisesi taso.

29.1.2019