Puumala Suomeksi Puumala In English Puumala Na Russkom German

Puumalan siltatornin valaistuksen ideakilpailu ratkesi

Puumalan siltatornin valaistuksen ideakilpailu ratkesi


Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Puumalan kunta ja C2 SmartLight Oy järjestivät yhteistyössä ideakilpailun, jonka tavoitteena on esitellä Puumalan siltatorni uudessa valossa.

Määräaikaan mennessä ehdotuksia ideakilpailuun jätettiin 4 kpl. ”Ehdotukset olivat innovatiivisia ja tuoreita, kilpailuohjelman tavoitteita kiitettävästi toteuttavia ratkaisuja”, arvioi kilpailuasiamiehenä palkintolautakuntaan kuuluva tekninen johtaja Kimmo Hagman. Onkin hyvin mahdollista, että #puumalansiltatorni -haku alkaa pian tuottaa kauniita tuloksia sosiaalisessa mediassa ja kohde profiloituu näin vielä vahvemmin Puumalan maamerkiksi.

Innovatiivisimmät ideat palkittiin

Paras kokonaisuus palkintolautakunnan mielestä oli “Saimaanmajakka”-ehdotus (kuvassa vasemmalla), jonka suunnittelija on valaistussuunnittelija TaM, AMK Heini Myllyoja. Idea ilmanpaineen mukaan säätyvästä valaistuksesta oli kilpailun innovatiivisin. Ympäristön mukaan muuttuva valaistus ja ajatus tällaisesta koko kylän ilmapuntarista on mielenkiintoinen. “Tämä on juuri sellainen uudenlainen ja elämyksellinen idea valaistuksen ohjauksesta, jonka vuoksi lähdimme yhteistyöhön Puumalan kanssa järjestämään tätä ideakilpailua.” kommentoi toimitusjohtaja Jorma Tuuna-Väiskä C2 SmartLight Oy:stä.

Lisäksi palkintolautakunta lunastaa “Vasten Auringon Siltaa”- ehdotuksen (kuvassa oikealla). Tämä ehdotus voitti myös yleisöäänestyksen. Teoksen suunnittelijat ovat Joonas Saaranen ja Arto Heiskanen WhiteNight Lighting Oy:stä. Tässä ehdotuksessa palkintolautakunta arvosti erityisesti ympärivuorokautista silmäniloa. Päivänvalon hyödyntäminen tekee kohteesta kiinnostavan myös valoisaan kesäaikaan, jolloin Puumalan väkiluku moninkertaistuu kesäasukkaiden myötä.

Valaistussaneeraus on tarkoitus toteuttaa ennen juhannusta, jolloin kesäasukkaat ja matkailijat jälleen kansoittavat Puumalan ja siltatornin hissi on jatkuvassa käytössä kuljettaen kulkijoita sataman ja sillan välillä. Valmis valaistusratkaisu julkistetaan Puumalan Siltakemmakoissa 2.8.2017.

Ideakilpailun sivu: www.c2smartlight.com/puumala

Palkintolautakunnan pöytäkirja, kuvat, tiedote: https://drive.google.com/drive/folders/0BzcFyd7UH2LvTzBybElKcjNDYlE

Lisätietoja:

Matias Hilden

Kunnanjohtaja
, Puumalan kunta

matias.hilden@puumala.fi

Puh. 050 375 8541

 

Sini Kemiläinen

Kampanjapäällikkö, C2 SmartLight Oy

Puh. 040 726 8490

sini.kemilainen@c2smartlight.com